Festivaldato: 23-24 august

Lars Vaular

Les mer

Erlend Ropstad

Les mer

Euroboys

Les mer

Thom Hell

Les mer

brenn.

Les mer

Blood Command

Les mer

Skaar

Les mer

Louien

Les mer

Lille Venn

Les mer

KaPLING

Les mer

Vangenfestivalen

Vangen-familien

Vangen-familien er familien som står bak Den festivalen i Vangen. Festivalen arrangeres i august hvert år, midt i Haugesunds vakreste turområde – Haraldsvang, som på folkemunne og i den lokale jungeltelegrafen bare kalles «Vangen». 

Hører du navnet Vangen-familien, tenker du kanskje at vi er en familie hvor alle medlemmene bærer etternavnet Vangen. Som jevnlig møtes i bursdager, konfirmasjoner og ellers rundt kaffekopper og pavlovas i forbindelse med høytider året serverer oss. 

Vi i Vangen-familien er imidlertid ikke som andre familier. Der andre familier deler blod, etternavn og adresser, deler vi og knyttes vi sammen av en ekstrem lidenskap for musikk, musikalske opplevelse og tonesatte sosiale sammenkomster. 

Vangenfestivalen er for oss bursdager, julaftener, 17. mai’er, navnedager og bryllup samlet i én og samme skål.

Vi er feiere, regnskapsførere, sosionomer, håndverkere, kjøpmenn, kommunalt og privat ansatte, fotballelskere og fotballhatere, designere, selgere, mellomledere, folk på gulvet – kvinnen og mannen i gata. 

Vi digger soul, grønsj, viser, pop, rock, indie, emo, hårete rock, Queen, Queens of the Stone Age, trash metall, Årabrot, Radiohead, headbanging, Fagernes Yacht Klubb, Buena Vista Social Club, Lillebjørn Nilsen, Harry Nilsson, Vamp, Vampire Weekend, The Weeknd, Bob Hund og Bob Dylan.   

Det skal godt gjøres å arrangere en festival eller større musikkhappening i vårt langstrakte land uten at ett eller flere av våre familiemedlemmer er til stede. Her suger vi til oss inntrykk og uttrykk som vi tar med oss hjem til Haugesund og som inspirerer oss til å lage en enda bedre utgave av Den festivalen i Vangen. 

For den neste festivalversjonen skal selvsagt toppe fjorårets, noe vi har tilgode å ikke klare. Dette klarer vi takket være våre mange, mange fantastiske samarbeidspartnere fra næringslivet. Og ikke minst alle frivillige (storfamilien), som bruker sin fritid på å legge til rette for vårt musikalske eventyr mellom de høye trærne i Vangen-skogen. 

Der hvor vi står på barrikadene og henger opp lyslenker, spikrer paller, selger mat og drikke, fyller hull med grus, strekker en kabel her og plugger den i der, setter opp et gjerde helt foran og maler nye toalettskilt til helt der bak. Og vi ønsker deg velkommen. 

Vi i Vangen-familien elsker å lage festival i Vangen, og vi lager den for deg!