The Hives

Les mer

Odd Nordstoga

Les mer

Amason

Les mer

Tre Små Kinesere

Les mer

Darling West

Les mer

Veps

Les mer

Månen

Les mer

D/troit

Les mer

brenn.

Les mer

Longfield & Super Skeleton

Les mer

Fagernes Yacht Klubb

Les mer

Maten i Vangen!

Foto: Henriette Lien

Også i år er det selvfølgelig fullt mulig å komme sulten i Vangen!

Du kan spise digg mat fra flere delikate utsalgssteder i Vangenfestivalens egen matgate. Flere er gamle kjente, noen er nye av året.

The Strand: Se opp for den lille røde vogna som serverer kun håndlagde førsteklasses burgere! «The Classic» er en 200g. tørrlagret Smash Burger, servert med slow roasted hvitløksaioli, sylteagurk og sprø løk. Det hele toppes med røkt norsk og amerikansk ost, og deres berømte bacon jam (topping). I tillegg får du også servert favoritten wafflefries. Denne bare bør smakes!

Oxe Burger: Her får du servert håndlaget burger laget av 100% tørrlagret storfekjøtt fra Skeie Gård på Avaldsnes. Den serveres med aiolidressing, salat, karamellisert løk, engelsk cheddar og norsk bacon. I tillegg får du nydelig bistro pommes frites. Ekte saker her skal du vite!

VangenTerrassen: Vangenterrassen er blitt en nydelig attraksjon i Vangen, og holder liv i området igjennom hele sommersesongen. Om du ikke har smakt pizzaen til Ottar tidligere, er det en gyllen mulighet til å gjøre det under festivalen. Du finner ham på loungeplenen ved merchteltet. Her får du Vangenpizza fra vedfyrt pizzaovn, og du kan også ta deg en rask og smakfull panini. Ekte kortreist nytelse!

Hos Carlos: Vi er stolte av å kunne tilby byen beste kaffe i Vangen. Hvem har vel ikke vært innom Carlos enten på Gamle Slaktehuset eller på biblioteket og tatt med seg en «on the go», eller rett og slett satt seg ned og senket skuldrene på Carlos’ Bistro og hatt et bedre måltid.  I Vangen blir det servert toast med ost og skinke, og pulled kylling sandwich. I tillegg blir det også selvfølgelig både varm og kald kaffe, milkshake, og ikke minst kaffeshake. Det blir ikke bedre enn det!

Italiensk Pizza Haugesund: Waheeb og crewet er som veteraner å regne i matgata under festivalen, de har vært med oss en årrekke. I år kommer de rullende inn med den nye bilen sin, stappfull av deilige pizzastykker, kebabruller, Kebabtallerkener og pommes frites. Her er det alltid en smil på lur.

Potetbakeriet: Her er nok en aktør du vil dra kjensel på, både fra tidligere Vangenfestivaler og andre arrangement rundtom i distriktet. De har solgt sin bakte potet i over 35 år, og har servert på over 300 festivaler disse årene. På den bakte poteta kan du få smør, krydder, mais, rømme, bernaise dressing, ost og bacon. En skikkelig stayer der altså!

Sabrura Sticks & Sushi: I år kan du til og med få deg både maki og nigiri i Vangen. Det blir kjempestas å supplere med Sabrura i matgata. Helt siden de la den første laksen over risen, har målet deres vært å gjøre sushi til norsk hverdagskost. Derfor har de perfeksjonert sushirisen og dyppet kreativiteten i både norske og asiatiske farvann. Her vil det bli servert både tempura maki, nigiri, vårruller, crispy kyllingsticks, kylling gyoza og fishsticks. Dette tenker vi blir en nytelse!

BBQ by Ronny: Ronny var med oss for første gang i fjor, og vi har siden drømt om quarkbollene hans. Dette er en liten hobbybedrift hvor du kan få deg tysk bratwurst, currywurst, norske grillpølser eller wienerpølser, og ikke minst … Tyske quarkboller!  Dette har de gjort på festivaler og andre arrangementer siden 2013. Kjapp mat før neste konsert!