Festivaldato: 23-24 august

Lars Vaular

Les mer

Erlend Ropstad

Les mer

Euroboys

Les mer

Thom Hell

Les mer

brenn.

Les mer

Blood Command

Les mer

Skaar

Les mer

Louien

Les mer

Lille Venn

Les mer

Captain Frodo’s Family Stunts

Les mer

KaPLING

Les mer

Louien

Louien (Live Miranda Solberg) har siden debuten i 2019 opplevd stadig økende oppmerksomhet, og den siste tidens harde jobbing ble kronet med en nominasjon til Spellemannprisen i 2023, for albumet «Figure Me Out».

Som låtskriver plasserer Louien seg glatt på en av de aller øverste hyllene, der hun helt uanstrengt mikser det melankolske med det storslåtte, og det dystre med det melodiøse. I løpet av sommeren har hun tatt nye kunstneriske sjumilssteg, og på det kommende albumet «Every Dream I Ever Had» hører vi en artist som har funnet sin plass.

Louien har alltid vært soloprosjektet til Solberg, men på dette albumet hadde hun et ønske om å involvere bandet sitt mer, og på den måten gjøre dette til et album hvor alle var med på å bidra til det kreative. Som sagt så gjort, og det er enkelt å høre at dette en plate hvor flere krefter får spillerom. Produsent og gitarist Øyvind Røsrud Gundersen har alltid vært en viktig del av soundet til Louien, men på «Every Dream I Ever Had» får også bassist Ole Kirkeng og trommeslager Henrik Lødøen store rom å boltre seg på.

Allerede på første singelen, «Please», hører vi at nye veier trås opp. Latter, applaus og babbel fra studio sparker i gang låta, som så eskalerer inn i et symfonisk poplandskap, før det insisterende refrenget tvinger alle til å stoppe og lytte. Der referansepunktene tidligere var Joni Mitchell og Ane Brun, er det nå heller Lizzy McAlpine, Phoebe Bridgers og Big Thief som er inspirasjonen.

«Every Dream I Ever Had» blir utgitt på Jansen Records 16. februar, og det er med stor glede vi kan presentere Louien i Vangen lørdag 24. august 2024!